Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREDSEDNIŠTVO SNS: KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ŠAPIĆ, ZA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE ANA BRNABIĆ

Srbija
Aleksandar VuÈiÆ, MiloŠ VuÈeviÆ, SiniŠa Mali

Ana Acan

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da su na današnjoj sednici Predsedništva stranke razgovarali o kadrovskim rešenjima, ali i o važnim političkim temama, posebno geopolitičkoj situaciji koja se, kako je rekao “preliva i na naš državni i nacionalni nivo”.

“Razgovarali smo ne samo o kadrovskim pitanjima, ali pre svega o najvažnijim političkim temama za Srbiju. O geopolitičkoj situaciji koja se reflektuje na državni i nacionalni nivo, kao i o našim daljim aktivnostima u predizbornim kampanjama, pre svega na lokalnom nivou”, rekao je Vučević nakon sastanka u predstavništvu SNS. On je naglasio da su danas doneli neke odluke, a da će neke uslediti u narednom periodu.

MiloŠ VuÈeviÆ

“Neke odluke smo danas doneli neke ćemo u periodu pred nama, u vrlo kratkim rokovima. A danas smo sa predsednikom republike timski radili i sa ponosom ističemo da to radimo zajedno sa predsednikom Srbije kao jedan tim, sa predsednikom koji je član predsedništva naše stranke i toga se ne stidimo”, rekao je Vučević.

SNS predložio da kandidat za predsednika Skupštine bude Ana Brnabić

Predsedik Srbije i član predsedništva SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stranka predložila da kandidat za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije bude Ana Brnabić.

Aleksandar VuÈiÆ

”Od kad sam predsednik i ona je predsednik vlade, ali će sada biti na drugoj najvažnijoj funkciji u Srbiji. Ona je najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najviše i najbrže napredovala”, rekao je Vučić I ocenio da nikada nije video nekoga ”ko je tom brzinom učio” i napredovao.

”Ne znam kako ću ja da se naviknem, ona će imati mnogo toga da pokaže, i ona je srećna i zadovoljna zbog novog izazova”, rekao je Vučić i dodao da je na budućim izborima cilj SNS pobeda na svakom mestu.

”Neće biti lako, a gde god izgubimo, čestitaćemo protivnicima i idemo dalje. Borićemo se”, rekao je Vučić.

Vučić je takođe izjavio da će kandidat za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Šapić.

Odluka o mandataru odložena je za sedam do 10 dana, mandatar mora da bude prvi u timu, imamo još neke dileme koje nisu personalne već sistemske da rešimo.

Aleksandar VuÈiÆ, MiloŠ VuÈeviÆ, SiniŠa Mali

Osnivanje Pokreta za državu i narod

Predsednik Srbije i član predsedništva Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić izjavio je da su na današnjoj sednici Predsedništva stranke načelno dali saglasnost za pravljenje Pokreta za državu i narod.

Na konferenciji za medije, Vučić je rekao da se pokret ne pravi za izbore, već da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima.

„Ekonomski su za nas najbolja vremena, ali geopolitički najteža, zbog Ukrajine. Ako se rat ne zaustavi do kraja maja, doći će do katastrofe neviđenih razmera. I u skladu sa tim moramo da se pripremimo. Mi smo mali i osetićemo posledice toga“, poručio je Vučić.

On je rekao da, u situaciji kada je Evropa proglasila militarizaciju kontinenta, moramo da podignemo našu namensku industriju, ako želimo da ostanemo suverena i vojno-neutralna zemlja.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: