Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PREMIJER VUČEVIĆ NA PARASTOSU SVETOM KNEZU LAZARU I KOSOVSKIM JUNACIMA U RAVANICI

Srbija
Nemanja StaroviÆ, MiloŠ VuÈeviÆ, Nikola SelakoviÆ

Ana Acan

U Manastiru Ravanica danas je održan parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara. Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara – 28. jun.

MiloŠ VuÈeviÆ, Nemanja StaroviÆ

Parastosu, koji su služili vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković.

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija.

Kako je najavljeno, gosti će po završetsku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.

Parastos

Premijer Vučević prisustvovaće svečanoj sednici Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu.

Potom, premijer će položiti vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i obratiti se, nakon čega je predviđen obilazak Taktičko – tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

Izvor/Foto: Tanjug

Pročitajte još: