Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PRIJAVA ZA 10.000 DINARA TRAJE DO SREDE: Isplata pomoći počinje 25. septembra

Srbija
Prijava za pomoć države

Damira Ramadani

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara za svako dete u Srbiji starosti do 16 godina završava se sutra, 20. septembra, podsetio je potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i najavio da isplata pomoći počinje 25. septembra.

Kako je rekao, to je rok do kog roditelji i staratelji dece mogu da se prijave za isplatu novca koja počinje 25. septembra.

Prijava se odvija putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a podnosilac prijave unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da bude uplaćen novac.

Siniša Mali
Sajt Vlade Srbije

Ministar Siniša Mali je istakao da se u prethodnih mesec dana, od 20. avgusta otkad  traje prijavljivanje, na listi za isplatu do sada našlo 1.026.901 dete.

Računajući i decu iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica, koja su automatski prijavljena, njih 67.162, to znači da je do sada prijavljeno ukupno 1.094.063 dece. Pravo na pomoć ostvaruje ukupno 1.190.000 dece.

Podsetio je da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. ili nakon tog datuma.

Pročitajte još: