Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PROGRAM „MOJA PRVA PLATA“: Mladi polaznici na stručnom osposobljavanju u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu

Mačva
Zavod 1

Ana Acan

U šabačkom Zavodu za javno zdravlje počela je devetomesečna obuka za mlade do 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom koji su se u okviru programa „Moja prva plata” prijavili za plaćenu stručnu praksu.

Ovim povodom direktor ustanove MSc. dr Branko Vujković uručio je prigodne poklone i poželeo dobrodošlicu polaznicima Programa, kao i mnogo uspeha i znanja tokom sticanja radnog iskustva u šabačkom avodu za javno zdravlje.

„Veliku zahvalnost bih uputio Vladi Republike Srbije i Nacionalnoj službi za zapošljavanje što su prepoznali ovako značajan projekat u zdravstvu, koji daje šansu mladima da kroz devetomesečnu obuku steknu radno iskustvo i dobiju posao“, ističe Vujković.

Jedna od mladih polaznika Marija Kukolj, zahvalila se na ukazanoj šansi i istakla da se za prijavu na program „Moja prva plata” odlučila kako bi kroz praktičan rad kompletirala svoje znanje i kako bi jednog dana mogla da postane samostalan radnik u okviru svoje struke.

Prijavljivanje kandidata završeno je u decembru, posle čega je usledio odabir, a oni koji su ispunili kriterijume sada imaju priliku da steknu radno iskustvo i nova znanja u oblasti javnog zdravlja u ovoj šabačkoj ustanovi. Cilj programa „Moja prva plata” jeste da mladim zdravstvenim radnicima i saradnicima, pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

Radna grupa Vlade Republike Srbije koju čine predstavnici Kabineta predsednika Vlade, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva turizma i omladine, Nacionalne službe za zapošljavanje i Privredne komore Srbije biće zadužena za praćenje realizacije Programa.

Pročitajte još: