Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PROMENE U VOJSCI Vraća se kasarna u Loznici!

Mačva
Vojska

Dragutin Bužić

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da se Srbija time što je pokrenuta inicijativa za ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka ne sprema ni za kakav rat, već da se sprema da čuva mir i slobodu i dodao da bi jaka Vojska Srbije bila još jedan odvraćajući faktor za sve one koji su zlonamerni prema našoj zemlji.
Govoreći o tome kada bi počelo i koliko bi trajalo obavezno služenje Vučević je za TV Pink rekao da ništa neće biti urađeno preko noći i da predstoji rasprava o ovoj temi.
– Nas čeka tek rasprava po ovom pitanju. Mi smo zvanično pokrenuli inicijativu. Krajnja odluka je na Narodnoj skupštini Republike Srbije. Nadam se da ćemo je usvojiti – rekao je Vučević.
Što se trajanja tiče, rekao je da je predlog da služenje ne bude duže od četiri meseca, a tek bi bio postignut dogovor o drugim detaljima, odnosno koliko često bi vojnici išli kući.
Ukazao je da bi ljudi u mnogim krajevima Srbije pogotovu pograničnim voleli da ožive kasarne u njihovim krajevima.
– Vraćamo kasarnu u Loznici, ove godine nadam se da krećemo da gradimo kasarnu u Priboju. Sem u Bačkoj Topoli, na severu Vojvodine nemamo vojsku, deo prema Bosni i Herecegovoni je takođe prazan – rekao je ministar.

Pročitajte još: