Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

PRSTE DA POLIŽEŠ! Svetski priznati kuvar iz Majura, spremio Čivijaške uštipke specijalno za čitaoce portala ŠABAC 24/7

Mačva
Img 20230929 115814

Dragutin Bužić

Iz Švajcarske nam stiže slastan poklon, unikatni specijalitet – ČIVIJAŠKI UŠTIPCI!
Kuvar Miro Docić iz Majura kod Šapca, o kome su ovih dana pisali gotovo svi naši mediji, samo za portal ŠABAC 24/7 pripremio je recept koji ga s puno nostalgije i punih usta podseća na kraj u kome je proveo detinjstvo.
Iako rođen u Sloveniji mladost je proveo u Majuru, a odatle se 2008. otisnuo u svet. Prvo kao perač sudova, a onda je kao majstor s kutlačom dospeo do mesta kuvara jednog elitnog restorana u Lucernu, u Švajcarskoj.
– Radio sam svuda, sve i svašta, preko Austrije, Engleske, Norveške, Švajcarske. Na kraju sam pronašao sebe u Lucernu kao kuvar. Naravno, svoje Čivijaše ne zaboravljam, pa želim makar ovim putem da ih počastim Čivijaškim uštipcima. Uživajte, sestre i braćo. Prijatno – poručuje preko portala ŠABAC 24/7 iz Lucerna naš Miro.

Miro Docić, kuvar
Pozdrav iz Švajcarske: Miro Docić

RECEPT:
2 glavice sitno seckanog luka
2 čena belog luka
200 grama kulena
Luk i beli luk pržiti na niskoj temperaturi dok ne dobije prozirno zlatnu boju. Zatim ostaviti da se ohlade i sjediniti sa masom za uštipke.

Masa za uštipke sa pivom:
1 jaje
150 ml hladnog piva
220 gr prosejanog brašna ( tip 400 )
Kašičica soli i šećera

Pola kesice praška za pecivo
2 kašike ulja

Pržiti u ulju kao na snimku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠABAC 24/7 (@sabac24sedam)

Pročitajte još: