Foto: Screenshot
Dolaze hladniji dani a sa njima i vreme kad vredne domaćice spremaju zimnicu, neizbežan je tada kiseli kupus, tradicinalno omiljen kod Srba, a sa njim stiže i sarma koja će se često naći na trpezi. U nastavku teksta donosimo recept za potpun porodični užitak.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
300 g mlevenog mesa po želji
200 g suvih rebara i dimljenog mesa po želji
1 crni luk
200 g pirinča
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 jaja
1 kašika mleve paprike
Priprema:
Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i dimljeno meso, zatim pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.
Prijatno!
















