Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Bajadera torta, savršenstvo ukusa

Razonoda
17/10/2023
Img 20231016 205500 Copy 800x705

Vesna Papović

Foto/ Screenshot

Potrebno je:

Kore – sve 3:

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 10 gr praška za pecivo
  • 100 ml ulja

Fil:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml toplog mleka
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g pečenog, mlevenog lešnika

Glazura:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g crne čokolade

Priprema:

Razdvojiti belanca od žumanaca.

Belanca ulupati u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera.

Dodavati zatim jedno po jedno žumance i ulje u mlazu.

Na kraju prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dodati masi od jaja i žicom izmešati.

Istresti sve u obložen pleh od 26cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Da li je korica pečena testirati čačkalicom, vreme pečenja je oko 30 minuta.

Ohladjen biskvit preseći na 3 dela.

Keks preliti toplim mlekom i izmešati.

Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu pa mu dodati mešavinu keksa i opet sve umutiti.

Na kraju dodati mleveni lešnik i sve zajedno promešati.

Slaganje – kore poprskane mlekom pa trećina fila i sve tako 3 puta.

Kada se torta malo stegne, praviti glazuru.

U vrelu slatku pavlaku potopiti čokoladu, sačekati minut, pa izmešati.

Prohladjenom smesom preliti tortu i dekorisati po želji.

Prijatno!

Pročitajte još: