Foto/ Screenshot
Potrebno je:
Kore – sve 3:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakaa
- 10 gr praška za pecivo
- 100 ml ulja
Fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 300 ml toplog mleka
- 250 g margarina ili maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 150 g pečenog, mlevenog lešnika
Glazura:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Razdvojiti belanca od žumanaca.
Belanca ulupati u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera.
Dodavati zatim jedno po jedno žumance i ulje u mlazu.
Na kraju prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dodati masi od jaja i žicom izmešati.
Istresti sve u obložen pleh od 26cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Da li je korica pečena testirati čačkalicom, vreme pečenja je oko 30 minuta.
Ohladjen biskvit preseći na 3 dela.
Keks preliti toplim mlekom i izmešati.
Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu pa mu dodati mešavinu keksa i opet sve umutiti.
Na kraju dodati mleveni lešnik i sve zajedno promešati.
Slaganje – kore poprskane mlekom pa trećina fila i sve tako 3 puta.
Kada se torta malo stegne, praviti glazuru.
U vrelu slatku pavlaku potopiti čokoladu, sačekati minut, pa izmešati.
Prohladjenom smesom preliti tortu i dekorisati po želji.
Prijatno!
















