Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Baklava sa višnjama i plazma keksom, savršenstvo ukusa

Razonoda
Img 20231003 151346 Copy 800x479

Vesna Papović

Predivan spoj ukusa višnje i plazme će vas oduševiti.

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g očišćenih odleđenih višanja

150 g mlevene plazme

3 jajeta

200 g šećera

200 g kisele pavlake

250 ml ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Za sirup:

400 g šećera

500 ml vode

1 limun

Priprema:

Ručno umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati kiselu pavlaku, ulje i prašak za pecivo i izmešati ručnom mutilicom. Pleh premazati uljem, staviti koru, prve tri kore premazati umućenom smesom, a na treću dodati i polovinu mlevene plazme. Zatim još tri kore dodavati i premazati smesom a na treću rasporediti i višnje. Na to dodati još dve kore koje ćete premazati smesom, a na treću dodati drugu polovinu mlevene plazme. Preko plazme staviti koru, premazati je smesom, staviti drugu koru i nju premazati smesom. Završiti trećom korom te i nju premazati smesom. Iseći na željene oblike pa ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Sirup: U šerpu staviti šećer, vodu i 3 koluta limuna. Kuvati 25 minuta, a limun izvaditi nakon deset minuta. Ohlađenu baklavu preliti vrelim sirupom.

Prijatno!

Pročitajte još: