Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Brusketi, dašak Mediterana u vašem domu, ukućani će ih obožavati!

Razonoda
Img 20231120 084244 Copy 800x446

Vesna Papović

Brusketi su ukusan i hrskav obrok koji se sprema za čas, a deca ih obožavaju.

  • stari hleb (najbolje francuski ili baget)
  • maslinovo ulje,
  • nekoliko listova svežeg bosiljka,
  • beli luk,
  • so
  • biber
  • čeri paradajz
  • kozji sir ili mocarela
  • crne masline

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje..

Za fil operite i osušite mini-paradajz. Prepolovite ih ili isecite na četvrtine, u zavisnosti od veličine. Dva čena belog luka sitno iseckati. U činiji pomešajte mini-paradajz, iseckani kozji sir (ili iseckanu mocarelu), seckani beli luk, narezane masline i iskidane listove bosiljka. Sve posolite, pobiberite i prelijte sa 4-5 kašika maslinovog ulja. Promešajte, pa time premažite kriške hleba. Ovako pripremljene kriške hleba pecite 10 minuta na oko 200 stepeni.

Savet više: Ako ne volite kozji sir ili ne možete da ga nabavite, mocarela će takođe biti savršeno ukusna u ovoj ulozi.

Prijatno!

Pročitajte još: