Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Gibanica, slasna a posna, uživaćete u njenom ukusu!

Razonoda
Img 20231209 100833 Copy 800x349

Vesna Papović

Gibanica posna a prelepa, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa mrsnim, i savršena pita je tu.

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g posnog feta sira
  • 2 posne kisele pavlake
  • 1 šolja kisele vode
  • 3 kašike mlevenog lana
  • 7,5 čaša vode
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zatim pomešajte posnu kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni posni feta sir, u prvoj posudi. Pomešajte mleveni lan i vodu u drugoj posudi, pa dobro sjedinite, i dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Nauljite pleh, pa svaku koru umočite u smesu,  zgužvajte i ređajte u tepsiju. Sipajte preko kora fil koji vam je preostao. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Prijatno!

Pročitajte još: