Gibanica sa sirom, staro srpsko jelo koje miriše na tradiciju i u čijem ukusu će uživati cela porodica.
Sastojci:
500 g kora
5 jaja
500 g sira
1,2 dl jogurta
1 dl ulja
so po ukusu
Priprema:
Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem.
Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha.
Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane.
Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu.
Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda.
Stavite gibanicu u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.
Prijatno!
















