Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Pileći rolat, topi se ustima

Razonoda
16/10/2023
Img 20231015 225314 Copy 800x724

Vesna Papović

Foto/ Screenshot

Priredite sebi i svojim ukućanima pravi gurmanski ručak i napravite ovaj punjeni rolat od pilećeg mesa. Uz njega možete dodati krompir kao prilog.

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog pilećeg mesa
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 jaje
  • 60 g prezli
  • 2 kašike mleka
  • 7 listova kačkavalja
  • 12 listova šunke
  • 2 glavice luka
  • 200 g tanko nasečene slanine

Priprema:

Prvo luk isecite na tanke trakice i pržite na ulju da se zastakli i dobije lepu karamelizovanu boju.

Mleveno meso stavite u dublju činiju, pomešajte sa svim začinima, dodajte jaje, prezle i mleko, pa dobro izmešajte, tako da se svi sastojci dobro povežu, najbolje rukama.

Meso rasporedite na foliju u oblik pravougaonika, debljine oko 1 centimetar.

Poređajte ravnomerno listove kačkavalja, zatim preko njega stavite šunku, a potom rasporedite karamelizovan luk.

Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte rukama.

Vodite računa da krajeve dobro zatvorite, da vam tokom pečenja sir ne iscuri.

Preko rolata poređajte slaninu isečenu na tanke listove, tako da ga lepo obložite sa svih strana.

Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko sat vremena.

Prijatno!

Pročitajte još: