Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Pita od patlidžana, gotova za čas a topi se ustima!

Razonoda
Img 20231125 115348 Copy 800x454

Vesna Papović

Za ovu preukusnu pitu, potrebno je samo da umutite testo i pomešate sve sastojke. Ništa lakše. Fenomenalnog je ukusa, a veoma zdrava.

Testo:

  • 3 jajeta
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml vode
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 300 g brašna
  • 10 g suvog kvasca

Nadev:

  • 1 patlidžan
  • 1/2 crnog luka
  • 1 manji praziluk
  • 1/2 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 60 g tvrdog sira

Priprema

Seckani praziluk i crni luk propržite, pa dodajte patližan isečen na kocke. Posle 5 minuta dodajte seckanu papriku, pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Onda sipajte malo vode, pa poklopite i ostavite da se povrće izdinsta. U jaja dodajte vodu, ulje, jogurt, posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite. Brašno dodajte postepeno pa sve dobro umutite. Zatim dodajte kvasac i promešajte. Paradajz pastu dodajte u povrće pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa ga malo nauljite i sipajte pola količine smese za testo. Dodajte nadev i pospite rendanim sirom. Preko sipajte preostalu smesu za testo. Pecite oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pročitajte još: