Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Pita od praziluka, brzo se pravi a jede još brže, toliko je ukusna!

Razonoda
Img 20231203 105800 Copy 800x469

Vesna Papović

Foto/Screenshot

Napravite pitu bez kora i od dve vrste brašna. Nije vam potrebno puno vremena ni veštine. Posna je ali ćete je jesti i mrsnim danima, koliko je dobra.

Sastojci:

250 g pšeničnog brašna

250g kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

2 struka praziluka

2 čaše kisele vode

pola čaše ulja

so, biber

Priprema

Sitno iseckajte praziluk pa ga propržite na malo ulja. Sastavite u dubljoj posudi kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. Ovome dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. Sipajte smesu u podmazanu okruglu tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite pitu 30 minuta.

Prijatno!

Pročitajte još: