Praznici su pred nama a post je još u toku, kako je pred nama mnogo svečanih trpeza, danas vam donosimo recept za idelan prilog uz glavna jela.
Potrebno je:
450 g povrća za rusku salatu
1-2 konzerve tunjevine u komadima
300 g majoneza
2-3 kisela krastavčića
malo bibera
malo soli
Priprema:
U šerpu stavimo smrznuto povrće za rusku salatu i nalijemo vodom. Stavimo na šporet da se kuva i dodamo malo soli. Kuvamo 10-15 minuta.
Kuvano povrće ocedimo od viška vode i stavimo u činiju za mešanje.
Ocedimo tunjevinu od ulja i stavimo je u činiju. Kisele krastavčiće naseckamo na kockice i njih dodamo smesi. Posolimo i pobiberimo po ukusu.
Na kraju dodamo posni majonez i mešamo da se smesa sjedini.
Salatu sipamo u činijce i ostavimo u fružideru da se lepo ohladi.
Prijatno!