Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!

Razonoda
Img 20240102 123817 Copy 800x451

Vesna Papović

Post još traje pa vam danas  donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Božića.

Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:

  • 600 g slatkog kupusa,
  • 60 g crnog luka,
  • 120 g pirinča,
  • biber,
  • so,
  • 60 g suvog grožđa,
  • limun,
  • sirće,
  • lovorov list
  • ulje

Posna sarma sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:

1. Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti.
2. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.
3. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.
4. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u činiju i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva.
5. Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni
Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se sarma kuvala.

Prijatno!

Pročitajte još: