Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI: Posne rozen korice sa čokoladom i pomorandžom, idealna poslastica za Badnji dan!

Razonoda
Img 20240103 140002

Vesna Papović

Foto/Screenshot

Ako volite klasičnu rozen tortu, ovaj posni kolač ćete da obožavate. Čokoladni spoj sa pomorandžom daje predivan ukus u kome će sva čula uživati!

Sastojci:

  • pakovanje rozen kora
  • Seckano suvo voće ili kandirana pomorandža za dekoraciju
  • 400 g šećera
  • 300 ml vode
  • 250 g margarina
  • 150 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog posnog keksa
  • 2 pomorandže

Glazura

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Zamrznute pomorandže sitno narendajte. Kuvajte vodu i šećer oko 5 minuta od kada provri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte margarin i čokoladu. Mešajte da se istope, pa dodajte orahe i keks. Sjedinite i dodajte izrendane pomorandže. Mlakim filom nafilujte kore. Poslednju ne mažite. Pritisnite nečim teškim i ostavite da se stegne najbolje preko noći. Kad se kolač ohladi i stegne, prelijte ga glazurom od istopljene čokolade sa uljem. Kada se čokolada ohladi, dodajte na kolače dekoraciju od seckanog suvog voća ili kandirane pomorandže.

Prijatno!

Pročitajte još:

RECEPTI Posna Vasina torta, prste da poližete

RECEPTI: Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!

RECEPTI Posna Markiza torta, bez pečenja i kuvanja, idealna za slave!

RECEPTI Gibanica, slasna a posna, uživaćete u njenom ukusu!

Pročitajte još: