Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Posni gulaš od šampinjona, sprema se za čas, a ukus prste da poližeš!

Razonoda
Img 20231127 002132 Copy 800x560

Vesna Papović

Sutra počinje post, mnogi su rešili da narednih dana poste. Za prijatan početak posta onima koji su rešili da poste,  donosimo recept za posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.

Sastojci:

500 g šampinjona

400 ml kuvanog paradajza

3 glavice crnog luka

2 lista lovora

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

100 ml ulja

Priprema:

Na ulju izdinstati sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodati šampinjone isečene na kriške i dinstati dok ne omekšaju uz stalno mešanje. Kada voda skoro ispari, začiniti i sipati kuvani paradajz. Dinstati desetak minuta, uz povremeno mešanje.

Lepo ide kao prilog uz makarone.

Prijatno!

Pročitajte još: