Sastojci
- 1 glavica kiselog kupusa
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 veza praziluka
- 2 crvene paprike
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Isperite kupus pod hladnom vodom, možete i da ga potopite u mlaku vodu na nekoliko sati. Onda ga isecite na tanke trake. Propržite na vodi seckani praziluk i beli luk dok ne postanu staklasti pa dodajte kiseli kupus u lonac i promešajte sa prazilukom i belim lukom. Zatim dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku, lovorov list i suvi biljni začin. Sve sastojke dobro promešajte pa prelijte vodom dovoljno da prekrije povrće. Kuvajte oko 30-40 minuta na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu. Sklonite lonac sa šporeta kada povrće bude meko i kad tečnost ispari.
Prijatno!