Čupavci su mnogima prva asocijacija na detinjstvo, a ovom kolaču niko ne može da odoli. Čupavci spajaju dva provereno fina sastojka koji uvek dobro idu zajedno. Kokos i čokolada je divna kombinacija s kojom se nikada ne može pogrešiti.
Sastojci za patišpanj: 5 jaja , 15 kasika šećera, 15 kašika mleka, 15 kašika ulja i 15 kašika brašna, malo praška za pecivo.
Penasto umutiti belanca, dodati šećer pa žumanca i ostale sastojke. Peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Fil: 150 grama čokolade, 250 gr maslaca, 150 ml mleka i par kašika šećera, da ne bude preslatko. Otopiti čokoladu i ostale sastojke na laganoj vatri dok ne dobiju gustinu. Patišpanj ostaviti da se ohladi, iseći na kocke i umakati u čokoladu, a zatim u kokos.
Prijatno!
















