Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI: Punjene tikvice, tope se ustima

Razonoda
Img 20230921 221109 Copy 800x450

Vesna Papović

Tikvice su poznate kao veoma zdrave i ukusne, a u nastavku teksta vam donosimo recept za punjene tikvice. Prave se brzo i lako, što je naročito važno u vreme današnjeg brzog života.

Sastojci:

3 srednje tikvice

300 g mlevenog mesa

250 ml soka od paradajza

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašičica seckanog peršuna

so, biber, ulje

Priprema:

Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.

Prijatno!

Pročitajte još: