Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RECEPTI Punjeni krompir u košuljici, preukusan!

Razonoda
Img 20231119 095003 Copy 800x625

Vesna Papović

Recept za brz obrok u kojem će uživati svaka srpska porodica.

Sastojci:

  • krompir
  • 5 jaja
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g šunke
  • 1 struk peršuna i praziluka
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat bibera
  • 70 ml maslinovo ulje

Za posipanje:

  • 150 g tvrdog sira
  • malo bibera
  • malo soli

 

Priprema

Poređajte opran krompir sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Pleh prekrijte alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Potom iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. Ubacite u tiganj i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Peršun usitnite, pa ga dodajte u tiganj. Na krompiru izdubite deo koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite seckanim prazilukom.

Prijatno!

Pročitajte još: