Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

REPORTER TANJUGA: STANJE U MOSKVI VANREDNO, POLICIJA OBEZBEĐUJE OBJEKAT

Srbija
Russia Shooting

Ana Acan

Stanje u Moskvi, nakon sinoćnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani “Krokus siti hol”, u kojem su poginulo 93 osobe, od ranih jutarnjih sati je vanredno, a oko dvorane se nalazi veliki broj vatrogasnih i policijskih vozila, javlja izveštač Tanjuga.

Russia Shooting

Veliki broj policajaca se nalazi u blizini objekta, obezbeđuju ga i ne dozvoljavaju da bilo ko priđe na bliže od 200-300 metara. Policija detaljno pretražuje celu oblast, a spasioci raščišćavaju ruševine. Istražitelji, kriminolozi i stručnjaci, zajedno sa operativnim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne službe bezbednosti, obavljaju uviđaj na licu mesta.

Russia Shooting

Materijalni dokazi, uključujući oružje i municiju, prikupljaju se sa mesta zločina i sprovode se svi neophodni pregledi, uključujući genetičke, balističke i prikupljanje otisaka prstiju.

Koruks Siti Hol U Moskvi

Veliki broj stanovnika Moskve jutros je stajao u redovima kako bi dao krv za povređene u napadu, a širom Moskve postavljeni su bilbordi na kojima piše “Skorbim” (na ruskom “Oplakujemo”). Svi javni događaji u Rusiji su otkazani.

Russia Shooting

Krov zgrade koncertne dvorane je potpuno izgoreo, a požar, do koga je došlo jer su napadači bacali zapaljive bombe, sada je najvećim delom ugašen, a na gašenju je bio angažovan veliki broj vatrogasnih ekipa, kao i helikopteri.

Russia Shooting

Reporter Tanjuga navodi da je oko 6.000 ljudi moglo da stane u dvoranu da prati koncert. U napadu je, prema poslednjim informacijama, ubijeno najmanje 93, a povređeno više od 100 osoba. Koncertu su prisustvovale uglavnom mlađe osobe. U Moskvi je danas saopšteno da je u vezi sa napadom uhapšeno 11 osoba, uključujući četvoro direktno umešanih u napad.

Izvor/Foto: Tanjug/Moscow News Agency via AP/Vasili Petrović

Russia Shooting

Pročitajte još: