Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

RHMZ: OPASAN TOPLOTNI TALAS! MUP: BIRAJTE ISKLJUČIVO UREĐENA KUPALIŠTA

Srbija
20230922193419 487507

Ana Acan

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će se veoma topla vazdušna masa zadržati i u narednih sedam dana, a da će pik toplotnog talasa biti u petak i subotu, 21. i 22. juna, kada će temperature rasti i do 40 stepeni. Kako se navodi vrednosti maksimalnih temperatura danas će biti od 33 stepena na severozapadu do 39 stepeni na jugu i istoku Srbije.

U nedelju, 23. juna i u prvoj polovini naredne nedelje na severu i zapadu Srbije očekuje se manji pad temperatura (do 35 stepeni), dok će se na istoku i jugu maksimalne vrednosti zadržati i dalje oko 38 stepeni, naveo je RHMZ.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane povodom početka kupališne sezone da spas od vrućine traže isključivo na uređenim kupalištima.

“Bezbednost na prvom mestu! Kupališna sezona je počela, pratite naše savete: Ne rizikujte! Spas od vrućine tražite isključivo na uređenim kupalištima. Spasilac može da vam sačuva život! Deca u vodi zahtevaju stalnu pažnju! Nikada ih ne ispuštajte iz vida”, objavio je MUP na svom  instagram nalogu.

Iz MUP-a skreću pažnju da se ne koriste droga i alkohol u vodi.

“Bez droge i alkohola u vodi! Ostanite trezni i bezbedni. Pokvasite se pre ulaska u vodu! Pripremite svoje telo za promenu temperature. Čak ni šampioni ne preplivavaju reke i jezera olako! Ne precenjujte svoje mogućnosti. Razmislite pre nego što skočite. Vožnja čamcem je sjajna, ali samo uz opremu za spasavanje – Bezbednost pre svega”, poručuju iz MUP-a.

Takođe iz MUP-a naglašavaju da treba da budemo odgovorni i obazrivi. Zajedno možemo sprečiti nesreće, jer bezbednost nema zamenu, poručuju iz MUP-a.

Pročitajte još: