Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ROK ZA PLAĆANJE POREZA NA IMOVINU ISTIČE 14. FEBRUARA

Srbija
Porez

Ana Acan

Rok za plaćanje poreza na imovinu za prvi kvartal 2024. godine za fizička i pravna lica i preduzetnike ističe 14. februara. Građani treba da uplate akontaciju koja je jednaka iznosu poreza za četvrti, odnosno poslednji kvartal prošle godine.

Redovnim izmirivanjem obaveza izbegavaju se troškovi kamate. Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala dugovanja takođe treba do ovog datuma da uplate označene rate, jer će im se nakon isteka zakonskog roka za uplatu akontacija obračunavati kamata.

Porez na imovinu fizičkih lica možete platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja uz pomoć mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.  Narodna banka Srbije podseća da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija. Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana, prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika. Isto tako, uz niske provizije, mogu se izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava i onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije”, JKP „Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i sl.).

Pročitajte još: