Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC 24/7 – INTERVJU Pinja Aličić: Šabac ne bih menjao ni za Pariz!

Sport
Semiz Pinja Aličić

Dragutin Bužić

Čim kažeš – Pinja, zna se i ko je i odakle je.
Semiz Aličić, 21 godina, juniorski šampion Evrope, Zlatna rukavica i osvajač Beogradskog pobednika. Bokser, reprezentativac. Možda i najpoznatiji mladi ambasador sporta u svom rodnom Šapcu. Osvajač velikih međunarodnih nagrada, sadašnjost i budućnost plemenite veštine.

Semiz Pinja Aličić, boks
Foto: BSS

Momak povučen, tih, stalno nasmejan i uvek sa urednom frizurom u ringu, bez obzira da li deli ili prima udarce u glavu. Dečko za primer. Na prvi pogled niko ne bi ni pomislio da poseduje dinamit u pesnicama i motor u nogama.
Pinju zatičemo na pripremama reprezentacije na Jahorini, ali pričamo o njegovom rodnom gradu i ciljevima za budućnost.

ŠABAC 24/7: Za početak, u kom delu grada si odrastao?
PINJA: U Trijangli. Tu sam i rođen, tu mi je porodica, tu mi je kuća. I odatle su moji prijatelji iz detinjstva. Volim svoj kraj i ne bih ga menjao ni za jedno mesto na svetu. Generalno, Šabac mi je i draži i lepi od Pariza!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠABAC 24/7 (@sabac24sedam)

ŠABAC 24/7: A ako stigne neka unosna ponuda iz inostranstva?
PINJA: Može, pristajem da se u nekom drugom gradu takmičim, ali da često mogu da dolazim svojoj kući. Tako sam funkcionisao i dok sam dve godine boksovao za Loznicu. Majka mi je, recimo u Beču, obožavam taj grad, ali mi je Šabac i od njega miliji. Tu se osećam najlepše. Ljudi su gostoljubivi, vole dobru zabavu, dobru pesmu. Lično, ja se uvek naježim kad čujem onu: “U Šapcu kraj Save”!

ŠABAC 24/7: A zašto baš Šabac, pa Šabac?
PINJA: S bokserskom reprezentacijom sam proputovao dobar deo Evrope i sveta, ali takvih ljudi, takvog spokoja malo gde ima. To je grad po mojoj meri. Nit’ je veliki, nit’ je mali. I tu nema žurbe. Uostalom, kako sam rastao i Šabac se širio i postajao sve lepši. Najveće uživanje mi je da između treninga u BK Mačva prošetam novim trgom, šetalištem…

Semiz Pinja Aličić, boks
Foto: BSS

ŠABAC 24/7: Zaustavljaju li te deca na ulici, mnogima si već sad idol?
PINJA: Prepoznaju me klinci i drago mi je zbog toga. Uživam u toj, uslovno rečeno, popularnosti. Trudim se da sve ispoštujem, da im dam neki bokserski savet, da se slikam s njima, znaju da sam reprezentativac Srbije, da osvajam evropske i svetske medalje. I to mi je dodatka obaveza da uvek vodim računa o ponašanju jer ja ne predstavljam samo Srbiju već i moj grad – Šabac!

ŠABAC 24/7: A ima vas Šapčana još u reprezentaciji Srbije?
PINJA: Nisam jedini, imamo mi jake predstavnike (he, he). Omer Ametović je moj brat, pa Igor Rogić je iz Šapca, baš kao i selektor juniorske reprezentacije Bane Jovičić. Sva trojica smo ponosni na grad iz kog dolazimo. Uostalom, Šabac je i kroz istoriju bio prepoznatljiv po velikim borcima, bokserima koji su osvajali medalje na velikim takmičenjima. I sada ga proslavlja Bokserski klub Mačva, to je sredina u kojoj se prave šampioni. Radi se mnogo, trenira se jako, ali to je i jedini recept za dolazak na sam vrh.

ŠABAC 24/7: Pomenimo neke velikane?
PINJA: Jedan od naših najboljih boksera ikada je Ljubomir Marjanović, imao sam sreću da me je trenirao. Baš kao i Branimir Stanković. Čuveni Dragan Vasiljević Durunga je za Loznicu i šabačku Mačvu osvojio silne titule, sa reprezentacijom ima medalju sa Šampionata Evrope… Šabac je oduvek bio grad boksa, a ja sam draži plemenite veštine spoznao od svojih stričeva – Semiza i Alije Repkića. Nama je boks u krvi.

ŠABAC 24/7: Koji su ti sportski ciljevi?
PINJA: Da se jednog dana nađem na Olimpijskim igrama, ali trenutno ne boksujem u olimpijskoj kategoriji. A pre toga mi je želja da ove godine osvojim medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu do 22 godine, a onda i da uzmem odličje za seniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2024.

Semiz Pinja Aličić
Foto: Šabac 24/7

ŠABAC 24/7: Za kraj – gde se najbolje provode mladi u Šapcu?
PINJA: Uglavnom po kafićima i klubovima na tvrđavi. Al’ mislim da je svima vrhunac zabave – Šabački vašar. Ja ga ne propuštam. Redovno odlazim u luna park, a vožnja na “kamikazi” mi je omiljena atrakcija. Iskoristiću i priliku da uputim pozdrav svim čitaocima portala “Šabac 24/7”. I to je jedno od osveženja za naš grad. Odoh da vas zapratim na Instagramu – uz prepoznatljiv osmeh će Semiz Pinja Aličić.
Još jedan lajk za šampiona!

Pročitajte još: