Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC: ODBORNICI USVOJILI VAŽNA DOKUMENTA

Mačva
1712919277382

Ana Acan

Na današnjoj sednici Skupštine grada Šapca odbornici su usvojili Predlog Odluke o davanju saglasnosti na tekst povelje o bratimljenju gradova Celje i Šabac koja će biti svečano potpisana na Dan grada Šapca – 22. aprila.

1712919277355

Skupštinskom većinom usvojen je i Predlog Plana detaljne regulacije „Nova Opšta bolnica“ u Šapcu, zatim Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2024. godinu, kao i predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih u lokalnoj zajednici za ovu i narednu godinu. Od važnijih tačaka gradski parlament je na današnjem zasedanju usvojio i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje grada Šapca za prošlu godinu.

1712919277329

Usvajanje Plana detaljne regulacije „Nova Opšta bolnica“ u Šapcu od velikog je značaja kako bi mogli da nastavimo dalje proceduru i dođemo do građevinske dozvole i do početka radova na izgradnji, kaže gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

„To je nešto što je nemerljivo za kvalitet zdravstvene zaštite u Šapcu, jer od 34 hiljade kvadrata koliki je trenutni prostor Opšte bolnice idemo na 72 hiljade kvadrata sa novom opremom i kvalitetnim kadrovima koji će biti edukovani za rad na novoj opremi i siguran sam da je to sve u interesu građana Šapca. Nova bolnica nalaziće se na preko četiri hektara zemljišta u blizini auto-puta i u delu grada koji će početi da se razvija. Na mestu sadašnjeg hirurškog bloka smestiće se šabački Dom zdravlja nakon rekonstrukcije što će obezbediti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je Pajić.

1712919277335

Lokalni akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu obuhvata niz programa i mera zapošljavanja: program podsticaja zapošljavanja žena starijih od 60 godina i muškaraca starijih od 62 godine, obuke za povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podrška preduzetništvu i MSP sektoru kroz samozapošljavanje i kroz subvencije za novo zapošljavanje, računovodstvene usluge, zapošljavanje zdravstvenih radnika, program podsticaja zapošljavanja osoba sa invaliditetom, stručna praksa, program javnih radova, Lični pratilac, personalni asistent i program zapošljavanja na projektu „Rasti zdravo“: U ove namene iz budžeta grada je opredeljeno 109 miliona i 500 hiljada dinara, dok je 500 hiljada opredelila Nacionalna služba za zapošljavanje (program javnih radova).

1712919277366

Kada je reč o kadrovskim promenama, odbornci su dali saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva u Šapcu, dok je na mesto dosadašnjeg direktora Turističke organizacije grada Šapca Dušana Simića zbog podnete ostavke, izabran vršilac dužnosti direktora, Mladen Petrović.

1712919277322

Pročitajte još: