Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC POSTAJE GRAD BUDUĆNOSTI Svetlana Karić: Planiramo da vrtić bude besplatan za sve mališane! 

Mačva
Img 20231120 Wa0062

Jelena Đondović

Za tri godine dosta toga se uradilo u Šapcu. Značajna mera koja je doneta kada je Srpska napredna stranka došla na vlast u Šapcu je smanjenje cena u vrtićima za 30 odsto, a bila je jedna od najviših u Srbiji. Planiramo da u naredne četiri godine vrtić bude besplatan za sve mališane – rekla je dr sci. med. Svetlana Karić, kandidatkinja za odbornicu na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Šabac ne sme da stane”. 

– Grad Šabac dve godine unazad obezbeđuje komplete besplatnih udžbenika i rančeve za prvake. Namera grada je da udžbenici budu besplatni za sve osnovce. Kompletno je rekonstruisana osnovna škola u Majuru, otvorena je nova fiskulturna sala, a pre toga u ovoj školi đaci su radili fizičko u dve neuslovne učionice. Urađena je i nova sportska sala u srednjoj Poljoprivrednoj školi, uređeno 20 dečjih igrališta, tri fitnes terena i šest školskih terena – podsetila je Svetlana Karić.

Projekat kojim se Šabac može ponositi je i Naučni centar na Letnjikovcu. Namenjen je darovitoj deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Ali ono što je, osim brojnih benefita u razvoju privrede grada donelo i obrazovanju, svakako je auto-put od Rume do Šapca. Svetlana Karić, inače predsednica Akademije strukovnih studija u Šapcu, ističe da se veliki broj studenata iz Beograda školuje upravo u Šapcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠABAC 24/7 (@sabac24sedam)

– Poboljšana je mobilnost profesora koji dolaze sa strane i mobilnost naših studenata, ali i mogućnost da se obavlja praksa u nekim drugim kompanijama. Otuda mislim da nam je taj auto-put žila kucavica, a sa ponosom možemo da kažemo da smo se mi koji smo participirali u gradskoj vlasti na taj način upisali u istoriju – rekla je Karić i dodala da na izborima 17. decembra biramo put koji je u interesu svih građana, jer sve što se radi i gradi u Srbiji ostaje budućim generacijama.

Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i rukovodstvu grada Šapca, u poslednje tri godine u našem gradu je urađeno puno. Srpska napredna stranka vodila je odgovornu politiku i sve što je obećano, to je ispunjeno. Zato se 17. decembra zalažemo za politiku koja je garant mira, stabilnosti i razvoja države Srbije. Zahvaljujući svemu onome što je dosad urađeno, Šabac postaje grad budućnosti i treba da se ponosimo, zaključila je Svetlana Karić.

Pročitajte još: