Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC: SVETOSAVSKA AKADEMIJA ODRŽANA U ŠABAČKOM POZORIŠTU

Mačva
Ss2

Ana Acan

Svetosavska akdemija održana je u Šabačkom pozorištu, sa blagoslovom episkopa šabačkog Jeroteja. Organizator akademije bila je Eparhija šabačka. Prisutnima se obratio episkop šabački Jerotej, dok je Svetosavsku besedu održao protojerej-stavrofor prof. dr Zoran Krstić.

Ss3

„Domaćin je niko drugi nego Sveti Sava, koji nas je veličinom svog Bogoljublja i bratoljublja prizvao na ovu bogatu trpezu reči, koji nas je sabrao u svom toplom, roditeljskom naručju. Sveti Sava teba da bude domaćin i u svakom srpskom srcu, u svakom srpskom domu i u celom, našem narodu. On bi to trebalo da bude ne samo danas, kada slavimo Njegov sveti spomen, već svakoga časa i svakoga dana u našem životu. Imajući Svetoga Savu za domaćina i putevoditelja, mi se nećemo nikada ni kao narod, ni kao pojedicni, izgubiti u iskušenjima našega doba. Nećemo izgubiti svoj duhovni i nacionalni identitet, nećemo izgubiti sebe. Svetitelj Sava je celim svojim bićem bio zagledan u Hrista Bogočoveka i samo Hristom i Njegovim Jevanđeljem mi smo istinska deca Božja, a samim tim, istinski svoji“, poručio je episkop šabački Jerotej.

Ss5

U umetničkom delu programa učestvovali su vokalna umetnica Mina Gligorić, maestro klasične gitare Stevan Jović, glumci Šabačkog pozorišta Dramska sekcija Šabačke gimnazije Kristina Pajkić i Siniša Maksimović, Hor Sabornog hrama u Šapcu i Dečiji hor pri Sabornom hramu u Šapcu.

Ss6

Ss7

Ss8

Svetosavsku akademiju prenosila je Regionalna TV “As”

 

Pročitajte još: