Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC – “TIHE HEROINE”: OBELEŽI RAZLIČITOST, POŠTUJ PARKING MESTO

Mačva, Srbija
Img E539aaf35d930c4b2c855a6cf7fbee30 V

Ana Acan

Tri devojke koje su zavšile u junu ove godine Srednju Ekononsku školu “Stana Milanović” u Šapcu, čekajući da počnu predavanja na fakultetima koje su upisale, oformile su grupu  “Tihe heroine” koja ima za cilj da naš grad učini boljim mestom za sve. Tim povodom krenule su u realizaciju projekta “Obeleži različitost, poštuj parking mesto” koji ima za cilj da skrene pažnju javnosti o značaju obeleženih parking mesta za osobe sa invaliditetom i zabrani parkiranja na iste vozilima bez nalepnice.

Img B9931b24026080f586f725fb44392099 V

Projekat obuhvata niz akcija: ulične kampanje sa podelom edukativnih flajera, sastanci sa udruženjima osoba sa invaliditetom sa ciljem da  mapiraju njihove probleme na ovu temu, sastanci sa gradskim odbornicima i većnicima, predstavnicima saobraćajne i komunalne policije, jkp servisa,  poseta auto školama i razgovor sa polaznicima i podela brošura sa kratkim porukama, jer smatraju da proces učenja i usvajanja znanja o saobraćaju pa i o značaju obeleženih parkinga počinje upravo u ovim ustanovama.

Img 39aef6d5d31cf68e6e37db495f354971 V

Ovom prilikom Marina, Tamara i Marija poručuju: “Neka tvoja solidarnost vozi, poštuj pravila, poštuj parking mesto. Ne parkiraj na mestima obeleženim za osobe sa invaliditetom”. Projekat “Obeleži različitost, poštuj parking mesto” –  realizuje se u okviru projekta EU resurs centra u Srbiji koji sprovodi BOŠ (Beogradska otvorena škola), a podržava Evropska unija.

Promo 1

Pročitajte još: