Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAC: U NEDELJU PREVENTIVNI PREGLEDI ZA ODRASLE I ZA DECU

Mačva
444137529 457682980000740 7838315098549950058 N

Ana Acan

U šabačkoj Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u nedelju će biti organizovani preventivni pregledi za odrasle i decu. Kako je najavio dr Slobodan Popović, direktor ove ustanove, Šapčani će bez zakazivanja i zdravstvene knjižice u periodu od 8.00 do 17.00 sati moći da provere svoje zdravlje i to pluća, štitastu žlezdu, tumor markere prostate (PSA), a za decu biće realizovan pregled kod fizijatra.

– Za sve sugrađane starije od 50 godina kao i za pušače koji konzumiraju duvan duže od 30 godina, u Službi pneumoftiziologije biće organizovano snimanje pluća. Za ostale biće organizovani fizikali pregledi u ovoj službi, a svi sumnjivi ili patološki nalazi biće upućeni na rendgensko snimanje. U Službi biohemijske laboratorije radićemo analize hormona štitaste žlezde, krvne slike i tumor markere prostate. Za našu najmlađu populaciju, u Službi fizikalne medicine biće organizovani pregledi za predškolski i školski uzrast. Akcenat je na deformitetima kičme i stopala. Svi patološki nalazi biće upućeni na dalju dijagnostiku i eventualno lečenje – rekao je dr Slobodan Popović.

Prijave za besplatne preventivne preglede su u prizemlju Internističkog bloka na šalteru Službe radiologije.

– Apelujem na sugrađane da se jave u što većem broju. Ovo su preventivni, ne kontrolni pregledi i akcenat je na sugrađanima koji do sada nisu radili ovu vrstu pregleda – naglasio je dr Popović.

VAŽNO: Pre laboratorijskih analiza ne uzimati hranu od 20 sati u subotu do uzorkovanja. Uzorkovanje će se raditi do 10 sati na dan pregleda.

Pročitajte još: