Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠABAČKA BOLNICA: U NEDELJU NASTAVAK BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA

Mačva
Pop Slika

Ana Acan

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova u više od 200 ustanova u Srbiji.

Kako je naveo dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, u ovoj ustanovi građani će imati priliku da u nedelju urade niz pregleda. I ovoga puta preventivni sistematski pregledi biće organizovani i za decu predškolskog i školskog uzrasta.

– Radićemo ultrazvučne preglede abdomena, proveru kompletne krvne slike i šećera u krvi, dermatološke preglede svih promena na koži i mladeža, kao i opšti tumor marker, tumor markere jajnika, testisa, jetre i za digestivni trakt. Za odrasle prijava je u Internističkom bloku na šalteru na 1. spratu, a za preventivne sistematske preglede dece prijava je u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju – rekao je dr Slobodan Popović.

Za preglede nije potrebno zakazivanje i zdravstvena knjižica. Pre laboratorijskih analiza ne uzimati hranu od 20 sati u subotu do uzorkovanja. Uzorkovanje će se raditi do 10 sati na dan pregleda.

– Akcije besplatnih preventivnih pregleda su postale kontinuitet i reakcije su dobre. Pozivam sugrađane da iskoriste priliku i da na ovaj način dođu do potrebne dijagnostike i specijalista. Takođe pozivam i roditelje da dovedu svoju decu na sistematski pregled gde će naše najmlađe sugrađane pregledati pedijatri – rekao je dr Popović.

 

Šta će sve Šapčani moći da prekontrolišu u nedelju?

Za odrasle:

– Kompletna krvna slika

– Šećer u krvi

– Ultrazvučni pregled abdomena

– Dermatološki pregled mladeža i drugih promena na koži

– Tumor markeri CEA, CA19-9 i AFP (Alpha Fetoprotein)

Prijava za odrasle – Internistički blok 1. Sprat

 

Za decu:

– Sistematski pregled pedijatra

Prijave za decu – Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Pročitajte još: