Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SAOBRAĆAJNA POLICIJA POČINJE AKCIJU POJAČANE KONTROLE AUTOBUSA I KAMIONA

Srbija
440383772 976091860743363 79617494465823875 N

Ana Acan

Saobraćajna policija danas započinje pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru međunarodne akcije, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, izjavio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je za Tanjug rekao da će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu do 19. maja na putevima sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

“Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativnu nastavu, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije”, rekao je Stević.

On je objasnio da će tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL – mreži saobraćajnih policija Evrope. saobraćajna policije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

“Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti”, rekao je Stević.

On je podsetio da su, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila sprovedene u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

Pročitajte još: