Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠAPIĆ: IDEMO NA NOVE IZBORE, SA KAMPANJOM SE KREĆE VEĆ U NEDELJU

Srbija
Ana BrnabiÆ, Aleksandar ŠapiÆ, Vladimir OrliÆ

Ana Acan

Predsednik privremenog organa grada Beograda i potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić izjavio je danas da je Predsedništvo stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju.

Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice predsedništva SNS-a, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.

Aleksandar ŠapiÆ
Foto: Tanjug

“U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti – svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada”, naveo je Šapić .

On je dodao da je ovim potezom SNS podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

“Formiranja većina nikad niko nije dovodio pitanja, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije”, rekao je Šapić.

Šapić izjavio je i da će u ponedeljak delegacija stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade. “Većina o firmiranju vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države”, rekao je Šapić na konferenciji za novinare u sedištu SNS gde je doneta odluka o održavanju novih beogradskih izbora. Odluka o beogradskim izborima je, kako je rekao Šapić, bila jednoglasna. Šapić je kazao da je ta odluka bila odgovorna i pokazuje da se SNS ne boji da ispita volju naroda, a narod će, kaže, doneti odluku koja će uticati na mnoge druge stvari.

Tanjug

Pročitajte još: