Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠAPIĆ: ODLUKA O BEOGRADU DO 3. MARTA, ROK ISTIČE U PODNE

Srbija
Aleksandar ŠapiÆ

Ana Acan

Predsednik Privremenog organa Grada Beogada Aleksandar Šapić izjavio je danas da će konstitutivna sednica Skupštine grada biti održana u nedelju, 3. marta, do 12. sati, kada ističe zakonski rok, a da će do tada koalicija “Beograd ne sme da stane” zauzeti  konačan stav i obavestiti javnost šta su odlučili.

Pre početka konstitutivne sednice Skupštine Beograda Šapić je rekao da će predsedavajući  Toma Fila sednicu odložiti za dva dana.

“Fila će ovu Skupštinu odložiti na dva dana, do 3. marta kada je poslednji rok za njeno konstituisanje i naši odbornici će se tamo neće pojaviti da bi on onda imao osnova da je odloži do tog datuma”, rekao je Šapić.

Dodao je da se u međuvremenu dosta toga promenilo zbog čega su se odlučili da odlože sednicu na još dva dana i dali konačan i zajednički stav, kao i stavili sve na sto.

Aleksandar ŠapiÆ

“Kada smo 19. februara prvu zakazanu sednicu Skupštine odložili, zbog specifičnosti situacije i ovog momenta i dešavanja na političkoj sceni u Beogradu i odlučili da formiramo tu vrstu legitimiteta, ali i da sačekamo da vidimo da li ćemo to uspeti, pre svega s gospodinom Nestorovićem, koga smo smatrali legitimnim i kredibilnim, iz prostor razloga, jer su tada svi njegovi saborci iz pokreta stajali uz njega”, rekao je Šapić.

On je rekao da će Fila zakazati sednicu Skupštine grada 3. marta do 12 sati kada ističe rok.

“Mi ćemo svakako do te nedelje zauzeti naš konačan stav i obavestiti javnost šta smo odlučili”, poručio je Šapić.

Rekao da je očigledno da je poslednji izveštaj ODIHR-a iziritirao deo opozicije, i očigledno da neće da se pomire sa nekim stvarima, kao i da su spremni na daleko ozbiljnije konsekvence.

“Mi to moramo da sprečimo. Ne smemo da dozvolimo urušavanje države i ustavno – pravnog poretka, rušenje na ulicama, jer ako budemo to tek tako dozvolili, prihvatili njihov standard da svako posle svakih izbora ko je nezadovoljan ide na ulicu i da se tuče, obračunava na taj način, ulazimo u anarhističko društvo i onda nam nema spasa”, rekao je Šapić.

On je poručio da će uraditi sve da i Beograđani i svi građani ove zemlje budu spokojni.

“I u skladu sa tim ćemo doneti odluku u naredna dva dana, a kakva god ona bude bila, nakon toga svakako nećemo dozvoliti, ili ćem barem učiniti sve, ti scenariji koji se najavljuju rasturanja, uništavanja, sprečavanja zaista su nedopustivi”, rekao je Šapić.

Pročitajte još: