Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

ŠAPIĆ: ZA BEOGRAD NEOPHODNA LEGITIMNA VLAST

Srbija
Snapinsta.app 428513098 939874007587121 6234330032433517770 N 1024

Ana Acan

Predsednik Privremenog organa grada Beograda, Aleksandar Šapić izjavio je, pred početak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, da ukoliko za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi “Alaksandar Jerković – Mi glas iz naroda” da će se ići na nove izbore.

“Ukoliko za ovih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne liste “Aleksandar Jerković – Mi glas iz naroda”, da idemo na nove izbore, baš zbog toga što mislimo da je za Beograd neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla”, rekao je Šapić.

Šapić je naglasio da je potrebna gradska vlast koja će apsolutno da nastavi sve ono što je rađeno u Beogradu i sve ono za šta je napravljena ozbiljna priprema.

“I to je razlog zašto na kraju kraja vam se ja danas ovde obraćam, zašto vam dajem ove informacije i zašto ćemo pokušati još ovih deset dana da vidimo da li možemo da, ako ništa drugo, ta tri meseca uštedimo Beograđanima, jer podsetiću da privremeni organ već pet meseci funkcioniše u ovom stanju, što nije prirodno i normalno stanje. Jednostavno nije i nemoguće da budete operativni na način koji je u ovom momentu neophodno”, naveo je Šapić.

Kako je rekao, najverovatnije ćemo se za dva ili tri meseca, kad se budu završili izbori, naći u sličnoj situaciji.

“Tada se postavlja pitanje šta ćemo onda raditi. Tu odgovornost će onda podneti oni koji u ovom momentu još uvek možda ne shvataju važnost ovog trenutka, ali i dolazimo do toga da će verovatno u sledećoj kampanji glavno pitanje biti kojom ćete se jatu privoleti nakon izbora, bez obzira na sve, na različitosti političke, da li ćete ići sa našim blokom ili onima koji budu deo naše koalicije, koji su spremni da stanu u odbranu države po pitanju svih izazova koji su pred nas, koji nisu spremni da se odreknu dela svoje teritorije, koji nisu spremni da sami sebe proglase genocidnim i nisu spremni da narušavaju odnose sa Ruskom Federacijom i da zatvaraju svoja vrata ka istoku, koji nisu spremni da na ovoj zgradi iza nas zakače šarenu zastavu i poistovete je sa državnom zastavom i zastavom grada Beograda”, naglasio je Šapić.

Pročitajte još: