Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SECUTOR ŠA: ŠEST MEDALJA ZA ŠABAČKE MMA BORCE!

Mačva, Sport, Srbija
Image1

Ana Acan

Veliki humanitarni i ujedno prvi Grappling turnir u Smederevu zabeležio je veliku posetu, čime su ljubitelji ovog sporta pokazali i veliku humanost jer su na ovom sportskom događaju prikupljanja sredstava za lečenje Matije Zotovića, kome je dijagnostikovano više urođenih teških bolesti.

Na turniru je učestvovalo 28 klubova i akademija iz cele Srbije i regiona. Šabački klub MMA&BJJ Secutor ŠA nastupio je zajedno sa matičnom akademijom „Renzo Gracie – Secutor Academy“ i na kraju ekipno zauzeo treće mesto sa osvojenim nagradnim peharom. Četiri takmičara iz šabačkog kluba postigli su odlične rezultate.

Image2

Vukašin Kunaica – kategorija U12 male / -42kg  osvojeno 1. mesto – zlatana medalja

Veljko Kunaica – kategorija U16 male / -62kg osvojeno 1. mesto – zlatna medalja

Veljko Kunaica – kategorija U18 male / -62kg osvojeno 3. mesto – bronzana medalja

Ognjen Alfirović – kategorija U18 male / -62kg osvojeno 3. mesto -bronzana medalja

Ognjen Alfirović – kategorija Adult Male B Class / -62kg osvojeno 1. mesto – zlatna medalja

Nikola Veselinović – kategorija U10 male / -35kg osvojeno 1. mesto – zlatna medalja

Četiri zlatne i dve bronzane medalje su veliki uspeh za četvoročlanu postavu iz Šapca. Veljko Kunaica i Ognjen Alfirović odradili su po dve kategorije, jednu svoju zvaničnu gde pripadaju po godištu u svojoj težini, a u drugoj starijoj kategoriji su takođe pokazali sjajne rezultate osvojivši medalje.

Image0

„Svi borci su pokazali izuzetnu spremnost i odlučnost da se dođe do najboljeh uspeha i medalja. Najmlađi takmičar Nikola Veselinović opet je pokazao talenat i svoje napredovanje u BJJ-u pobedivši ubedljivo sve protivnike daleko iskusnije u ovom sportu I okitio se opet zlatom. Želim naglasiti veliki napor koji su imali Ognjen Alfirović i Veljko Kunaica, prolazeći kroz turnir po dve kategorje što im je bio idealan test spremnosti za veliko svetsko prvenstvo u MMA takmičenju 2024 IMMAF Youth World Championship koje se odrđava od 6.-10 avgista u UAE Abu Dhabi. Posle ovogodišnjeg evropskog prvenstva u Beogradu, ovo će biti najvažnije takmičenje u 2024. godini kada je u pitanju MMA“, kaže trener Slavko Pantić.

Pročitajte još: