Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SJAJNA VEST: Penzionerima jednokratna pomoć od 20.000 dinara stiže 30. novembra (VIDEO)

Srbija
Penzioneri

Damira Ramadani

Ministar finansija Siniša Mali poručio je danas u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog budžeta za 2024. godinu, da srpska ekonomija i dalje raste i da je plan da se tako nastavi i u narednoj godini.

On je istakao da će plate u javnom sektoru biti veće za 10 odsto, penzije u skladu sa švajcarskom formulom 14, 8 odsto, a minimalna zarada za 17, 8 odsto.

– Penzioneri će 30. novembra dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara – rekao je Siniša Mali i dodao da će prosečna penzija od 1. januara biti 390 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŠABAC 24/7 (@sabac24sedam)

– Penzioneri će od 1. januara dobiti povećanje od 14, 8 odsto i kada se ono uračuna i ostala povećanja, onda će kod nas penzije za dve godine biti povećane za 56,1 . Naredne nedelje će penzioneri dobiti uvećane penzije za oktobar za 5,5 odsto i to 2. novembra korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, 4. novembra vojni i poljoprivredni penzioneri, a 10. novembra ostali – naveo je on i istakao da će se nastaviti sa kapitalnim investicijama, odnosno ulaganjima u izgradnju bolnica, auto-puteva, brzih saobraćajnica, za šta je u budžetu za sledeću godinu izdvojeno oko 600 milijardi dinara ili 6,8 odsto BDP-a.

Prema njegovim rečima za zdravstvo je izdvojeno 545 milijardi dinara što će biti uloženo za veće plate, ulaganja u lečenje retkih bolesti i lečenje u inostranstvu.

 

Pročitajte još: