Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SJAJNE VESTI: Primena studentskih kartica počinje danas

Srbija
Studentske kartice

Damira Ramadani

Primena studentskih kartica počinje danas, a za njih se prema poslednjim podacima prijavilo oko 90.000 studenata, a njih više od 6.000 je preuzelo svoje kartice.

Kako je objasnila direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović studenti koji se prijave i stigne im obaveštenje da mogu preuzeti karticu, sa ličnom kartom dolaze u ekspozituru koju su naveli prilikom prijavljivanja na portalu Uprave za trezor, na licu mesta otvaraju račun i dobijaju karticu.

Prema njenim rečima ova procedura traje od 10 do 15 minuta a vođenje računa je besplatno.

Kartica studentima obezbeđuje brojne pogodnosti a prema rečima pomoćnika ministra prosvete za visoko obrazovanje Aleksandra Jovića do sada je potpisano 45 ugovora sa raznim firmama, među kojima su apoteke, teretane, bioskopi, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižari, izdavači, trgovinski lanci, turističke agencije.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da Er Srbija studentima sa ovom karticom nudi 10 odsto popusta na avio-karte, Srbijavoz 20 odsto na vozne karte, Putevi Srbije dva odsto na putarinu, bioskopi Sinepleks 15 odsto na bioskopske ulaznice.

Pročitajte još i ovo:

SUMANUTO: Bivše šabačke vlasti sada napadaju i studentske kartice

SJAJNE VESTI ZA MLADE: Od ponedeljka počinje prijava studenata za studentske kartice

NA RADOST SVIH ŠAPČANA: Zelena oaza na mestu deponije

Pročitajte još: