Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SJAJNE VESTI: Sledeće godine autoputem do Loznice, Kraljeva, Požarevca, Požege…

Mačva
Loznica

Damira Ramadani

U Srbiji će se u narednom periodu nastaviti sa ubrzanom izgradnjom saobraćajne infrastrukture, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i najavio da će tokom sledeće godine još gradova i opština biti priključeno na mrežu naših autoputeva i brzih saobraćajnica.

U pitanju su Loznica, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačka banja, Požarevac, Požega, rekao je Vesić gostujući na televiziji Pink i podsetio da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade da se naša država razvija kroz izgradnju infrastrukture, jer to utiče na povećanje bruto domaćeg proizvoda.

– Gde god smo izgradili put ili prugu tu dolaze investitori, a to znači više radnih mesta za ljude koji žive u tim mestima, bolju saobraćajnu povezanost, razvoj turizma i lokalnih biznisa. To pokazuje koliko je važno Srbiju saobraćajno povezati i izgraditi jer to znači veći BDP, što znači veće plate i penzije kako bi se ostvarilo obećanje predsednika Vučića da 2027. godine prosečna plata u Srbiji bude 1.400 evra, a prosečna penzija 650 evra – rekao je Vesić.

Goran Vesić
Printskrin / Instagram

Između ostalog, ministar je najavio da će, čim budu završeni radovi do Požege, početi izgradnja autoputa prema Dugoj Poljani, što je veći deo autoputa prema Crnoj Gori.

– Takođe, na predlog predsednika Vučića projektujemo brzu saobraćajnicu Nova Varoš – Duga Poljana, što će omogućiti da Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, ali i Pljevlja ne ostanu ‘slepo crevo’ kada se izgradi autoput prema Crnoj Gori već da sva ta mesta budu priključena brzom saobraćajnicom na mrežu autoputeva – rekao je Vesić.

On je podsetio da je nedavno počela izgradnja dva velika autoputa, a to su autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i “Osmeh Vojvodine”, koji povezuje Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Novi Bečej, Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju.

Pročitajte još i ovo:

LOZNICA PONOVO OBORILA REKORD: Evo koliko stepeni je jutros izmereno

KAKAV POČETAK DECEMBRA: Loznica jutros najtopliji grad, temperatura šokantna

U NAREDNE 3 GODINE Vučić: Plan je da se uloži 2 milijarde evra za lokalne puteve

Pročitajte još: