Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SJAJNE VESTI: U šabačkoj bolnici 94 nova radna mesta za angažovane tokom pandemije kovida 19

Mačva
Screenshot 1

Jelena Đondović

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije od 14. novembra, svi koji su tokom pandemije Kovida 19 radili na poslovima lečenja obolelih, dobili su ponudu da u zdravstvenim ustanovama u kojima su bili angažovani, zasnuju stalni radni odnos.

U Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu broj zaposlenih zdravstvenih radnika i nemedicinskog osoblja na osnovu te odluke je 94, izjavio je dr Slobodan Popović, direktor ove ustanove.

– Svi novozaposleni su učestvovali u do sada najvećoj bitki za živote i zdravlje naših sugrađana. U našoj ustanovi već je ugovoreno 70 radnika, a do prve polovine decembra biće ugovoreni i ostali. Ovo je veoma važan trenutak za čitav zdravstveni sistem. Više lekara, medicinskih sestara i tehničara i više zaposlenih u tehničkoj službi, sigurno će dati poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge. Država vodi odgovornu politiku. Zaposlenje za stalno je za sve koji su bili angažovani tokom pandemije nagrada, a za nas je prilika da se ustanova kadrovski pojača u smislu broja izvršilaca. Ovo takođe menja i kadrovski plan, odnosno planirano povećanje broja lekara, medicinskih sestara i tehničara, laboranata, terapeuta, nemedicinskih radnika – rekao je dr Slobodan Popović.

 

 

Pročitajte još: