Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE: Do kraja 2027. prosečna plata 1.400 evra, penzija 620 evra

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će sačekati šta MMF ima da kaže u utorak i da će se tada pojaviti sa programom za naredne četiri godine, koji podrazumeva da će prosečna plata do kraja 2027. godine iznositi 1.400 evra na nivou cele Srbije, dok će u Beogradu iznositi 1.700 evra.

– Dolazimo u red uređenih evropskih zemalja. To je više nego što je prosečna plata danas u Hrvatskoj. Dakle smanjili smo naš zaostatak samo za četiri godine, govorimo o toj vrsti životnog standarda, a nekada je bilo 30 godina zaostatka – ocenio je Vučić.

Kako kaže, prema programu do kraja 2027. godine penzije će iznositi 620 evra.

– Kada uporedite sa 202 evra koliko su penzije iznosile 2012. godine, to je kvantni skok. Ono što je za nas važno jeste da obrišemo taj prag siromaštva, da ne postoji taj broj siromašnih ljudi, da minimalna zarada 2027. godine bude najmanje 650 evra – istakao je Vučić.

On je dodao dodao i da će odgovoriti opoziciji na priču o 100.000 dinara za penzionere.

– Kada vi kažete “mi ćemo nekome da damo 100.000 dinara” i to kaže lider liste Srbije protiv nasilja, stvarni lider liste Srbije protiv nasilja Dragan Đilas, odgovoriću. Ajde, molim te, ili molim vas, jer ja nisam s njima na ti, molim vas, vratite onih 35 miliona evra koje ste oteli roditeljima, koji su se jedva skućili, koji su slali decu u vrtiće, da vas podsetim, kada ste im nezakonito naplaćivali po 9.500 dinara, 5.000 dinara više nego što ste smeli – rekao je on.

Predsednik je naglasio da država danas isplaćuje i sudske presude i sve drugo, a to je 35 miliona evra.

On je Đilasa pozvao da to vrati, jer je to za njega i onako sitnica.

– Skinete sa svog računa 35 miliona evra pa to uplatite, da pokažete kao jedan dobar gest. Sa svih privatnih računa, od onog novca koji ste stekli u vreme dok ste bili na vlasti i kada ste radili sa državnim kompanijama – rekao je Vučić.

Pročitajte još: