Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema

Razonoda
Screenshot 20231104 085426 Youtube Copy 800x426

Vesna Papović

Foto/Screenshot

Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.

Sastojci:

4 skuše (oko 1 kg)

1 kašika belog luka u granulama

1 kašika soli

1 kašičica bibera

kukuruzna palenta

maslinovo ulje

Priprema:

Operite ribu i po želji joj odstranite glavu. Posolite spolja i iznutra, pospite biberom i granulama belog luka i svaku ribu uvaljajte u kukuruznu palentu. Poređajte u nauljen pleh te pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Okrenite ribu i pecite još oko pola sata.

Ovako spremljena riba servira se uz preliv od dva čena iseckanog belog luka i po kašiku iseckanog peršuna i maslinovog ulja. Kao prilog uz ribu možete servirati  kuvani krompir, blitvu i limun.

Prijatno!

Pročitajte još: