Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SMENA GENERACIJA U ŠABAČKOJ BOLNICI

Mačva
438738415 440112598424445 6611020200621508592 N

Ana Acan

Služba ginekologije i akušerstva Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu u proteklom periodu postala je bogatija za još dvoje mladih specijalista. Od ukupno 11 ginekologa koliko ih radi u našoj ustanovi, njih šestoro je mladi kadar koji će u dogledno vreme postati nosioci ovog posla. Oni su mr sci. dr Vanja Isaković, dr Irena Arsenović, dr Ana Milosavljević, dr Miloš Milošević, dr Emilija Milovanović i dr Vladan Vuković. Na specijalizaciji iz ginekologije trenutno je dvoje lekara.

U ovoj službi, kao i u drugim službama šabačke bolnice, u toku je smena generacija. Posao su uveliko počeli da preuzimaju mladi specijalisti puni entuzijazma, energije i želje da uvedu novine u radu kako bi se kvalitet zdravstvene usluge podigao na značajno viši nivo. A sve ovo daće rezultat u godinama koje dolaze.

Trenutno je blizu 50 lekara na specijalizacijama. Mnogi od njih bi se već vratili u šabačku bolnicu, ali je pandemija Kovida 19 učinila da specijalizacije budu produžene od godinu i po do dve.

Na fotografiji je deo tima mladih lekara Službe ginekologije i akušerstva: dr Miloš Milošević, dr Ana Milosavljević, dr Emilija Milovanović i dr Vladan Vuković.

Pročitajte još: