Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SNS FORMIRALA VLAST U ŠAPCU –GRADONAČELNIK DR ALEKSANDAR PAJIĆ, ZAMENIK MILAN MAČVAN

Mačva
1705668815225

Ana Acan

I u novom sazivu gradskog parlamenta predsednik Skupštine grada Šapca biće Nemanja Pajić (Zapadna Srbija) odlučeno je danas na Konstitutivnoj sednici Skupštine grada, dok je za njegovog zamenika izabran Blaža Knežević (SNS). Sekretar skupštine je Ivana Mićović (ZS), dok je zamenik sekretara, Nikola Teodorović (SNS). Još jedan mandat na mestu gradonačelnika Šapca poveren je dr Aleksandru Pajiću (SNS), dok je za zamenika gradonačelnika izabran Milan Mačvan (SNS).

Img 7079
Dr Aleksandar Pajić gradonačelnik i Milan Mačvan zamenik gradonačelnika Šapca

Gradsko veće trenutno ima 12 od predviđenih 13 članova. Gradski većnik za kulturu i informisanje je Branko Džinović (SNS), a za poljoprivredu i agroekonomske mere Zoran Miletić (ZS). Gradska većnica za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje je Jelena Milošević (ZS), dok je za zdravstvo i zdravstvenu zaštitu zadužena Jelena Pavlović (SNS). Mile Isaković (SNS) izabran je za gradskog većnika za sport i sportsku infrastrukturu, a Stevanu Matiću (PUPS) poverene su nacionalne manjine i društveni dijalog.

1705668815249

Zoran Zdravković (PS) izabran je za gradskog većnika zaduženog za bezbednost i vanredne situacije, dok je Nataša Radovanović (ZS) gradska većnica za turizam. Mina Mijailović (SNS) zadužena je za brigu o porodici, posebnu zaštitu dece i rodnu ravnopravnost, a gradski većnik za obrazovanje je  Marko Isaković (SPS).

U skladu sa Statutom grada Šapca, još jedan član, gradski većnik za privredu, biće izabran na nekoj od narednih sednica Skupštine grada Šapca, na predlog Srpske napredne stranke.

1705669321549

Inače, većinu u gradskom parlamentu ima Srpska napredna stranka sa 35 odbornika, dok su postizborni koalicioni partneri Zapadna Srbija sa osam mandata, kao i Evropska zelena partija i Socijalistička partija Srbije sa po dva odbornika. Podsećamo da su na lokalnim izborima u Šapcu kao predizborni koalicioni partneri SNS-a, nastupili Pokret socijalista i Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

1705669523562

Konstitutivnoj sednici nisu prisustovali odbornici sa liste „Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović“, a dolazak četiri odbornika sa dve opozicione liste „Udruženi pobeđujemo – Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš – Miloš Parandilović – Tatjana Marković Topalović“ i „Dr Miloš Jovanović – Nada za Šabac – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije – Za Kraljevinu Srbiju“ samo su dodatno potvrdile legitimitet izbornog procesa koji Nebojša Zelenović želi da ospori.

Pročitajte još: