Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!

Razonoda
Img 20231202 101255 Copy 800x455

Vesna Papović

Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

400 g testenine po želji

350 g pasiranog paradajza ili soka

300 g tunjevine iz konzerve

4 kašike maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

2 čena belog luka

1 kašičica ljute mlevene paprike

Priprema:

Skuvajte testeninu. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite peršun, sitno iseckani beli luk. Kad omekšaju, dodajte mlevenu papriku i paradajz i kuvajte 5-6 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite tunjevinu i dodajte u smesu u tiganju. Promešajte i dodajte oceđenu testeninu a zatim ponovo sve promešajte. Preko možete dodati narendan posni kačkavalj.

Prijatno!

Pročitajte još: