Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SVAKI DEO GRADA JE BITAN: Asfaltirano pet ulica u Varni

Mačva
Img F2752ced7c3f1693ac118697be5caa44 V

Jelena Đondović

U pocerskom selu Varna u ponedeljak je završen veliki posao na uređenju putne infrastrukture. Ulice Hajduk Stanka, Nikole Tesle, Laze Lazarevića i Milunke Savić po prvi put su dobile asfalt, koji će u mnogome doprineti kvalitetnijem životu meštana. Novim slojem asfalta presvučena je i Pocerska ulica, gde je  proširen kolovoz sa postojećih tri na pet metara. Ukupna dužina izvedenih radova u svim ulicama je 2130 metara, a vrednost posla je 25 miliona dinara.

2023 10 02 10 05 Img 0628

-U narednim danima biće završena izgradnja trotoara na Letnjikovcu. Intenzivno se radi na rekonstrukciji Savske ulice, koja će dobiti potpuno novo ruho, a očekuju se radovi i u Petlovači i Ribarima. Na ovaj način pokazujemo koliko nam je svaki deo grada bitan i da smo spremi da ulažemo u mesta koja su godinama unazad bila zapostavljena – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić nakon obilaska završnih radova na asfaltiranju ulica u ovom pocerskom selu.

-Grad Šabac je za nepune tri godine asfaltirao više od 110 kilometara puteva na teritoriji grada, dok je prethodna vlast za šest godina jedva uspela da asfaltira 26,1 kilometar puta. Ponosan na sve što smo uradili da kvalitet života naših sugrađana bude bolji. Nastavićemo da ulažemo u Šabac, da svi naši građani imaju podjednake uslove za život. U planu je da u naredne četiri godine uradimo novih 150 kilometara putne infrastrukture, prevashodno na seoskom, ali i na gradskom području – rekao je gradonačelnik.

Img 8e3b77c37b1ff979f6c7d508e7acd7c5 V

Meštani su istakli da je ovo najveća investicija u Varni u poslednjih dvadesetak godina.

-Kompletan asfalt koji je urađen povezuje najmanje 60-70 domaćinstava i od izuzetnog je značaja za sve nas. Sada će biti lakši prolaz svim meštanima, ali i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Zahvaljujem se svima koji su omogućili realizaciju ove investicije, posebno Gradu Šapcu – rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Varna, Milan Lončar.

Pročitajte još: