Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

SVE O BRZOJ SAOBRAĆAJNICI: Od Bogatića do granice sa BiH – predviđeno je pet mostova

Mačva
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević- Badovinci.

Od Bogatića do granice sa BiH – predviđeno je pet mostova koji će premostiti lokalne puteve, manje vodotokove i kanale, kao i četiri raskrsnice sa kružnim tokom i četiri trake, navodi se na sajtu JP “Putevi Srbije”.

Saobraćajnica na ovoj deonici obuhvata katastarske parcele Dublje, Klenje i Badovinci na teritoriji opštine Bogatić i Zmijnjak na teritoriji grada Šapca.

Biće omogućena brzina kretanja od 100 kilometara na čas sa poprečnim profilom od dve fizički odvojene kolovozne trake, sa dve saobraćajne trake.

Izgradnja državnog puta I B reda Slepčević – granični prelaz Badovinci direktno će doprineti bržem razvoju obuhvaćenog dela regiona zapadne Srbije i jedinica lokalne samouprave koje se neposredno vezuju za ovaj koridor, u prvom redu njihovoj saobraćajnoj i privrednoj integraciji sa koridorom 10 i mrežom auto-puteva u Srbiji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je pre dve nedelje ugovor za izgradnju ove saobraćajnice.

“Ova saobraćajnica, dužine 15,3 kilometra, nastavak je brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i biće završena do kraja naredne godine. Tako ćemo brzim saobraćajnicama povezati dva granična prelaza između Srbije i Bosne i Hercegovine – Šepak i Pavlovića most”, rekao je Vesić ranije i dodao da će BiH i Republika Srpska biti još bolje saobraćajno povezane sa Srbijom.

On je tada naveo i da je potpisan ugovor sa azerbejdžanskm kompanijom “Azvirt” , koja će raditi sa srpskim partnerima.

U okviru ovog projekta 14. oktobra ove godine pušten je u saobraćaj auto put od Rume do šapca sa mostom preko reke Save, u dužini od 24,6 kilometara.

Pročitajte još i ovo:

VUČIĆ NA IZGRADNJI BRZE SAOBRAĆAJNICE: Srećan sam što Mačva i Srem ovo dobijaju

NASTAVAK DO LOZNICE: Gradi se brza saobraćajnica Slepčević – Badovinci

VUČIĆ SAOPŠTIO: U narednih 10 dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara

Pročitajte još: