Pratite nas na FejsbukuPratite nas na InstagramuPratite nas na YouTube

Dobrodošli na portal Šabac 24/7 - Vaša najbrža veza sa vestima iz samog grada, Mačve i cele Srbije!

U NAREDNE 3 GODINE Vučić: Plan je da se uloži 2 milijarde evra za lokalne puteve

Srbija
Aleksandar Vučić

Damira Ramadani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je plan države da se u naredne tri godine potroši dve milijarde evra samo za lokalne puteve.

“Autoputeve koristimo svi mi, ali moramo i lokalne puteve da popravimo, da ljudi mogu do svojih kuća da dolaze”, istakao je Vučić.

On je dodao da se uveliko radi na brojnim lokacijama železnice, kao i da se ubrzano radi na izgradnji pruge Beograd-Niš, jer “vozovi se vraćaju u modu”, dodao je.

“Imamo tender za 300 autopunjača, bićemo lideri u regionu u ovoj oblasti. Očekujemo veliki porast u broju ovih automobila na ulicama, posebno kada bude počela kragujevačka ‘panda’ da se proizvodi”, istakao je Vučić.

Kada je reč o Ekspu 2027, on je rekao da će to od Srbije zahtevati dodatne investicije.

“Moraćemo da uložimo mnogo novca, da podižemo novi grad. Izgradiće se 1.500 stanova, za oko 3.000 učesnika Ekspa, ali i kompletan novi Sajam, a pritom će se sačuvati stari. Takođe ćemo podići nacionalni stadion, ali i novi, veliki stadion za plivanje, vodeni stadion, koji će uz budimpeštanski, biti najmoderniji u Evropi. Podići ćemo pristan na Savi, vodom ćete moći da dođete do Ekspa”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da to, takođe, podrazumeva i izgradnju brze železničke pruge kojom će, takođe, moći da se dođe do Ekspa.

“Verujemo da će to pomoći daljem dolasku turista, ali i ostalih kategorija. Očekuje se i da će biti povećan broj hotela”, napomenuo je on.

Pročitajte još i ovo:

 

Pročitajte još: